Bulunduğunuz sayfa: Anasayfa arrow Haberler arrow Yapmadan Dönme
Yapmadan Dönme
      Yapmadan Dönme

Edirne’de Tarihi Alipaşa kapalı çarşısının otantik ortamında alışveriş yapabilirsiniz. Özellikle Edirne' ye özgü ürünlerin satıldığı Selimiye arastasında Edirne' nin meşhur Deva-i Misk tatlısını, peynir şekerini, misk sabununu; Arasta çarşısındaki sahaflardan ise her türlü kitap ihtiyacınızı ve Edirne’nin en işlek caddesi olan Saraçlar caddesinde Edirne’ye özgü bir ürün olan badem ezmesini ve El Sanatları Mağazasından Edirne’ye özgü el sanatları ürünlerinden satın alabilirsiniz.

Ciğer tava ve Köftesini mutlaka tatmalısınız.

Mimar Sinan şaheseri Selimiye'yi mutlaka tadına varabilmek için geniş bir zaman ayırın.

Eski Camii’yi mutla görün.

İçinde çok önemli eserlerin bulunduğu Türk İslam Eserleri Müzesi ve Edirne Müzesini mutlaka ziyaret edin.

İçinde ney yayını yapılan Edirne Müzesi'ni de mutlaka gezilmelisiniz.

Her yıl Haziran ayı son haftasında düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri yaklaşık 650 yıldır süre geliyor. Haziran sonu-Temmuz başı gibi yapılan güreşleri yakalarsanız da mutlaka seyredin.

Edirne kültürünü yansıtan ve çok renkli geçen, roman hayatını yaşayabileceğiniz Kakava şenliklerine katılın ( 5-6 Mayıs )

Edirne'nin köprüleri çok güzel. Ergene Nehri üzerindeki Uzun Köprü, Tunca Nehri'nin üzerindeki Bayezid Köprüsü ve bir sürü başka köprüler. Yapımı 1842'de tamamlanan Meriç Köprüsü tam bir estetik şaheser.

Avrupa Parlamentosunun 2004 yılı Avrupa Müzesi ödülünü kazanan Türkiye'nin "en güzel tıp tarihi" müzesi Bayezid Külliyesi ve Şifahanesi’ni mutlaka görün. Döneminin "hastanesini" ve tedavi şekillerini detaylı olarak inceleme fırsatı bulacaksınız.

Karaağaç istasyonu, Balkan Harbi anıtları ve Şükrü Paşa Kışlası görülecekler listesine girmeyi hak eden yerlerden.

Meriç boyunca uzanan cafe ve restoranlarda Edirne lezzetlerini tadın.

Yeniden başkanlığı seçilen Başkanımız R

Müzik Kutusu

Error:
Adobe Flash Player needed.