Bulunduğunuz sayfa: Anasayfa arrow Coğrafi Yapı arrow Enez Sahilleri
Enez Sahilleri

Enez Sahilleri

Tertemiz bir deniz ve uzun kumsallara sahip olan Enez sahilleri, yaz aylarının en çok ilgi çeken bölgelerinden biridir.

Enez

Saros Körfezi'nin büyük yerleşimlerinden biri olan Enez yaz aylarında ciddi bir yoğunluk yaşamakta nüfusu 50.000'ler seviyesine gelmektedir. Enez ekonomisine ciddi bir katkı sağlayan sahil turizmi hızla gelişmektedir.

İstanbul Üniversitesi ve Trakya üniversitesi'nin kamplarının da bulunduğu Enez, Saros Körfezinin en büyük yerleşim bölgesidir. Özellikle yasak bölge kapsamından çıkarılması ile Enez'e bağlı sahil bölgesi hızla büyümekte yabancılara da açılmasıyla büyük ilgi görmektedir.

Güneşin batışının en iyi izlenebildiği yerlerden biri olan Enez, uzun sahilleri ve temiz denizi ile bir çok kişinin tercih ettiği noktalardan biri olmaya başlamıştır.

Sahil kesiminin yanı sıra Enez'de görülebilecek bir çok tarihi eser de mevcuttur. Günümüze gelebilen tarihi eserler arasında; akropolde kurulan Enez Kalesi, Kale içerisindeki Bazilika planında Ayasofya Kilisesi (Fatih Camisi), Has Yunus Kaptan Türbesi, Deveci Hanı, Roma Yolu kalıntıları, ilçedeki çeşitli kilise kalıntıları, nekropol alanı, Osmanlı kervansarayı bulunmaktadır. Enez sahil kervansarayı, tarihi değeri açısından görülmesi gereken bir değer olarak ziyaretçilerini beklemektedir.

Keşan-Çanakkae yolu üzerinde bulunan Enez kavşağından giriip asfalt yoldan 60 kilometre gidilerek Enez ilçesine varılır. Enez ilçesi içinden 8 kilometrelik mesafeden sonra sahil yerleşimleri başlar.

Vakıf

Vakıf Enez sahilleri arasındaki büyük yerleşim bölgelerinden biridir. Müstakil evler ve sitelerin yanında bazı kamu işletmelerinin'de tesisleri bulunur. Keşan -Enez yoluna girildikten 40 kilometre sonra Abdürrahim köyü hemen girişinden sola dönülerek 5 kilometre sonra Vakıf sahiline ulaşılır.
Büyükevren

Keşan-Enez yolu üzerinde Keşan'a 45 kilometre uzaklıkta Büyükevren beldesinin içinden sola girilerek sahil yerleşim bölgesine varılır. Daha çok sitelerden oluşan bir yerleşim görünümündedir. Uzun kumsalı ve temiz bir denizi vardır. Yakınında yer alan Sultaniçe ve Gülçavuş yerleşimleride genelde yazlık sitelerden oluşur. Sultaniçe yerleşiminde bir balıkçı barınağı mevcuttur.

Sultaniçe

Keşan’dan Enez’e doğru giderken 40 km sonra Büyükevren beldesini geçince sola Gülçavuş ve Sultaniçe tabelalarından girip 5 km sonra Gülçavuş köyüne 3 km sonra da Sultaniçe köyüne varılır yazlık yerleşim bölgesi için 2 km daha gitmek gerekir yazlıkların olduğu bölgeye varabilirsiniz.