Bulunduğunuz sayfa: Anasayfa arrow Coğrafi Yapı arrow Saros'ta Dalmak
Saros'ta Dalmak

Rengarenk bir dünya : Saros Kötfezi'nde sualtı

İstanbul da konumlanmış olan bir çok dalış kulübünün, gerek İstanbul'a yakınlığı ve gerek temiz ve zengin bir sualtı dünyasına sahip olması sebebi ile en çok ilgi gösterdikleri bölgelerden biridir.

Saros’ta Dalmak
Image
Su altı zenginlikleri açısından oldukça elverişli olan Saros körfezi, amatör veya profesyonel Türkiye
’nin dört bir yanından bir çok insanı bölgeye çekmektedir. Su akıntı yollarının çokça olması sebebi ile genelde görüntünün uygun olması ve mercan oluşumlarının fazlalılığıyla da bir çok sualtı fotoğrafçısını bölgeye çekmektedir.

Ayrıca birçok akıntı kanalı olduğu için, Saros'un suları sürekli açık ve net bir görüş olanağı sağlamakta ve bu kanallar aynı zamanda körfezin temiz kalmasına neden olmaktadır.

Sualtı zenginliklerin en yoğun olduğu ve dalmaya elverişli bölgeler Mecidiye ve Erikli sahil yerleşimleri civarında yer almaktadır.

İbrice: Saros Körfezinde en çok tercih edilen yerdir. İbrice limanı etrafında ve daha açıktaki kayalıklarda, bir çok dalış noktası bulunur. Dalış kulüpleri eğitim dalışlarını bu bölgede düzenlemektedir.
Image
Minnoş kayalıkları: Kömür limanı açıklarında bulunan ve karadan 150-200 metre mesafede duvar dalışı yapmaya müsait kayalık bir bölgedir.

Harmankaya: Erikli yerleşiminin yaklaşık 1 kilometre kadar açığındaki dalış noktası 7 metre ile 30 metre civarında.

Toplar Burnu
: Erikli ve İbrice arasında kalan bu kayalık ismini çevrede bol görünen tarihi top güllelerinden alıyor 30 metreye bir duvar şeklinde inen bu mekanda iri mercanlar ve dev bir orkinos görmek mümkün.