Bulunduğunuz sayfa: Anasayfa arrow Sosyal ve Kültürel Yapı arrow Edirne Şiirleri
Edirne Şiirleri

Ülkemizin diğer kentleri için onlarca şiirler yazılsa da hiç biri Serhat şehri Edirne için yazılanlar kadar anlamlı olmamıştır. Ve belki bütün dünyada başka bir kent içinde böyle duygusal, içten ve güzel şiirler yazılmamıştır.

Şairlerimizin Edirne için yazdıkları şiirlerin sayısı oldukça fazladır. Mühürlenmiş zamanın başkenti olan Edirne, şiirler de sadece kahramanlıklarıyla değil, nehirleri, köprüleri, çeşmeleri, şadırvanları, hanları, hamamları, konakları, camileri, tabyaları, bağları ve de güzelleriyle de anlatılmıştır.

Edirne'nin her yeri tarih kokar. Bu yüzden de şairlerin sevgilisi, esin kaynağıdır.

Boylesine zengin tarihi ve kültürü olan Edirne için gazeller, sehrengizler, destanlar yazılacaktı elbet. Nitekim yazıldı da.

Bu şiirleri okurken Edirne'yi daha çok sevecek, bilmiyorsanız tanıyacak ve Edirne'de olmak için can atacaksınız.

MURAT YEZER - PEHLİV
Bağcılar'da yeni açılan Pehlivan Tava Ci

Kayıp Parola?
Hesabınız yok mu? Kayıt Ol

Müzik Kutusu

Error:
Adobe Flash Player needed.