Bulunduğunuz sayfa: Anasayfa arrow Sosyal ve Kültürel Yapı arrow Reçeller
Reçeller

Patlıcan Reçeli

Yörenin en gözde reçellerindendir. Çiçekten yeni çıkmış patlıcanların kabuklan tamamen soyularak bir iki saat kireç kaymağı suyun içinde bütün olarak bekletilir. Kireci sudan çıkartılıp yıkandıktan sonra, şerbet içinde bir süre kaynatılıp, rengi koyulaşıp dış kısımları da az sertleşince ateşten indirilir. Kavanozlarda saklamaya alınır.

Ayva Reçeli

Ayvaların kabukları soyulup, çekirdek kısmı çıkarıldıktan sonra istenilen ölçülerde dilimlere ayrılır. Bir iki saat kireç kaymağı karıştırılmış suda bekletildikten sonra hazırlanan şerbet içine atılıp bir süre kaynatılır. Rengi kırmızı olunca pişme kıvamına gelmiş olur ve ateşten indirilerek kavanozlarda saklamaya alınır.

Vişne Reçeli

Saplarından ve istenildiği takdirde çekirdeklerinden ayrılan vişneler şekere basılıp birkaç saat bekletilir. Bir süre orta ateşte kaynatılıp, rengi koyulaşmadan ateşten indirilir. Sonra da saklamaya alınır.