Bulunduğunuz sayfa: Anasayfa arrow Sosyal ve Kültürel Yapı arrow Edirne'de Türküler ve Esintiler
Edirne'de Türküler ve Esintiler
Yaşama Uzanmış Türküler
Image
Türküler bir sevdadır kimi zaman
Kimi zaman bir insan, bir isyan
Kimi zaman ölümsüz bir ozanın mızrabından dökülen
Koca bir yaşam

Anadolu'dan Türk müziğinin Balkanlara taşınmasında Edirne bir köprü görevi görürken bugünlere uzanan Türküleriyle de döneminden izler bırakıyordu.

Image
Edirne'nin müzik kültürünün oluşmasında hem Anadolu'nun hem de Rumelinin izleri vardır. Kökü Anadolu topraklarında olan ve yöre sanatçılarının müzikal tavrıyla dile gelen "Kahve Yemenden Gelir", "Sabahın Seher Vaktinde" gibi eserlerin yanında, Edirnelinin gönlünün yarısı Rumeli'dedir. Selanik'ten, Batı Trakya'dan, Üsküp'ten gelen Rumeli Türküleri'ni de yöre halkı büyük bir içtenlikle çalar ve okur. Yörede ayrıca Yeniçeri Havaları adı verilen kahramanlık türküleri de icra edilir.